Tug of War

Shall we save the world, then?

waar een Weerwil is, is een weg

De groep was gestrand in een ondergrondse “gladiator-put”, die ze met behulp van de geheime code van Andraan (hij rust in vrede) konden verlaten.

Eens buiten gekomen zien ze dat de 2 strijdende machten (wit/zwart) ondertussen geëvolueerd zijn tot een grijze storm. Enkel de meest bekwame magiërs van de groep voelen dat de 2 machten nog aanwezig zijn, maar eerder als astrale entiteiten dan hun fysieke aanwezigheid.
De grijze wolk/storm lijkt zich binnen een grote cirkel te bewegen, en het weer in het gehele gebied gedraagt zich woelig en onvoorspelbaar.

De party is moe en besluit te schuilen voor het woelige weer. Op hun zoektocht naar een schuilplaats vinden ze een grot waar ze een oude <troll> wetenschapper opgewonden door een een telescopische kijker zien gapen.
Onze vrienden vervoegen de oude wetenschapper, en na een gesprek aan het kampvuur blijkt de man lid te zijn van een orde die meer weet over de strijdende machten.

In de Oude Tijden was er een magiër “Bir Kai” (lid – of leider? van de orde van de oude man) die het weer wou beheersen. Door zijn geknoei met het weer, ontstond er een “Weerwil”, een gematerialiseerd bewustzijn van het weer in de wereld.
In zijn ultieme poging om de Weerwil te verschalken (door hem te vangen in de Weerwacht – het ons bekende kistje) bleek de Weerwil echter een match voor zijn krachten, en verloor Bir Kai zijn fysiek lichaam en werd hij mee gezogen in het kistje, waar hij tot op heden met de Weerwil in de clinch ligt.

De oude magiër vertelt de party echter dat het mogelijk is om de magiër terug in het kistje te krijgen, maar enkel indien er een link met zijn fysiek verleden gebruikt wordt als “aas”.
Als lid van de orde van Bir Kai weet de wetenschapper waar de as van het vergane lichaam zich bevindt. De avonturiërs krijgen een kaart, trekken naar de begraafplaats, en slagen er in – niet zonder moeite – om 2 buidels vol Bir-Kai-as te vergaren.

Hun volgende taak kan zijn om zich te begeven naar het oog van de storm, om daar met behulp van het kistje (dat momenteel in hun bezit is) en de as een poging te doen om te vechten tegen Bir Kai en de weerwil?

Comments

beton

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.